- nie widać aby oni byli wyposażeni w te kamery.Kryspin napisał(a):Jezeli kamery zostaly wprowadzone po to aby dokumentowac prace policji i sluzyly jako material dowodowy to gdzie jest film z kamery Chauvin'a?
Kryspin napisał(a):Czy wiesz/rozumiesz, ze tylko 58% agencji policyjnych zaadaptowalo uzycie kamer?
Tylko 58%? To już ponad połowa i ta liczba rośnie. Nawet w tej "bogatej" Ameryce jak widać nie na wszystko znajdują się pieniądze w budżecie. Jak widać "system" dąży do stosowania takich kamer więc są podejmowane działania aby ograniczać liczbę przypadków nadużywania siły lu b fałszywych oskarżeń.
Kryspin napisał(a):Czyli ten chlopak biegnacy srodkiem ulicy stanowil zagrozenie, jezeli tak to komu zagrazal?![]()
Który chłopak? Już się pogubiłem o czym piszesz.
Kryspin napisał(a):George "lezal na glebie" tylko datego, ze traktowano go jako podczlowieka.
Potraktowano go tak bo był przestępcą. Jak u nas policja kładzie na glebę np. kibiców to mogę się założyć, że jesteś wśród tych, którzy biją jej brawo. Mimo, że bardzo często leżą tam ludzi, którzy nic nie zrobili.
Kryspin napisał(a):Nigdzie, nie ma jednego nagrarania, ktore by pokazalo, ze sie rzucal lub stanowil zagrozenie.
Więc skąd nagle z jednego prowadzącego go policjanta zrobiło się czterech? Pewnie dlatego, że grzecznie wsiadł do radiowozu.
Chyba chciałeś napisać obiektywności. Nie martw się, myślę że ludzi podobnie myślących jest więcej niż 50%.Kryspin napisał(a):Jestes bardzo oderwany od subiektywnosci w swojej narracji tego wydarzenia, ale sie nie martw bo przeciez jest kolo 50% ludzi, ktorzy maja taka sama opinie jak Ty. Spij spokojnie.