Krzysztof napisał(a):może tych przeklętych samolotów jest mniej na niebie.
Krzysztof! Samoloty są przepiękne, a nie przeklęte. To śmigłowce są potępione, jako maszyny tak brzydkie, że latają tylko dzięki temu iż Matka Ziemia je odpycha z odrazy
A żebyś nie marudził to:
1. kapustę brukselkę podgotować, tak by w pół drogi się zatrzymać (ani miękka, ani twarda), odcedzić, przestudzić
2. mięso mielone wymieszać z bułą moczoną w mleku, posiekaną w drobną kostkę cebulą i przyprawami (jak na mieleniaki)
2.a. utoczyć z mięcha klopsiki drobne, tak by wymiarami odpowiadały brukselce
2.b. obtoczyć w mące
2.c. na patelni obsmażyć dokładnie
3. pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę
4. cebulę czosnkową pokroić w drobne paski
5. zrobić sos ze śmietany (kwaśnej), jaja, gałki muszkatołowej i czerwonej papryki słodkiej w proszku
5. brytfankę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką
6. wszystko w blachę wsadzić:
6.a. na dno warstwę brukselki
6.b. na to klopsiki
6.c. na to rozsypać cebulę czosnkową
6.d. na to pomidory w kostce
6.e. zalać sosem
6.f. posypać tartym serem
7. do piekarnika (180/200) na około pół godziny
i masz co robić
